İrmikli Şerbetli Rulo Tatlı (Şahane Bir Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka (1 paketin hepsi kullanılmıyor tepsinizin büyüklüğüne göre kullandığınız adet değişir 😊)
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ (en son üzerine sürmek için)
İç harcı için;
- 2 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı irmik
- 200 ml sıvı krema
- 1.5 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
İrmikli Şerbetli Rulo Tatlı (Şahane Bir Lezzet ) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı için yumurta ve şekeri güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra diğer malzemeleri de içine koyalım ve iç harcımız hazır 😍.
- İç harcını yaptıktan sonra şerbetimizi hazırlayalım çünkü şerbet kaynarken tatlı da fırında olmalı.
- Tatlı da ilk sıcaklığını atmış olacak. Şerbeti öyle dökeceğiz.
- Daha sonra baklavalık yufkaları tek kat olarak alalım ve içine bu harcımızı fırça ile her yerine sürelim ve rulo şeklinde katlayalım.
- Tepsiye ruloları yan yana dizelim. ☺
- Katlarken kısa yerinden katladım çünkü uzun tarafından tepsime büyük geldi siz tepsinize göre bakın öyle katlayın 👍.
- İç harcı bitene kadar aynı işlemi yapalım bu harç ile tam 1 fırın tepsisi çıkıyor.
- Daha sonra tatlıyı 1 parmak uzunluğunda dilimleyelim. Üzerine tereyağ eritelim ve tatlının üzerine sürelim.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. 👍.
- Şerbet ise çok hafif kaynar olacak ne çok soğuk ne çok sıcak.
- Tatlı da fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını attığı zaman yani bir 5 dk sonra tatlımızın şerbetini dökelim. Yani ikisi de ilk sıcaklığını atmış ılıktan bir tık sıcak olacak 😊en son kestiğimiz yerlerden bir daha üzerinden geçelim 😍☺.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder