Villa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı hindistan cevizi(içine 1 yemek kaşığı şeker eklenip karıştırın)
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık(içine 1 yemek kaşığı şeker eklenip karıştırın dilerseniz cevizde kullanabilirsiniz)
- Toplam 2 yemek kaşığı şeker oluyor
- 2 adet yumurta
Yufkalara sürmek için;
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- Yüzeyine gezdirmek için 80 gram tereyağ
Şerbetli için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Villa Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi yapmaya başlayalım.
- Şeker ve suyu tencereye alalım ocağımızı açıp şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp ocağımızı orta ateşe getirelim 6 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım(şerbetimiz soğuk olmalı).
- Hindistan cevizi ve fındığımızı ayrı ayrı kaselere alalım hindistan cevizine 1 yemek kaşığı fındık içinede 1 yemek kaşığı şeker koyup karıştıralım.
- Hindistan cevizin içine bir adet yumurta koyup iyice karıştırılır.
- Fındık içine de bir adet yumurta koyup iyice karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha koyalım ve açmadan daha yuvarlak silindir haldeyken cetvel ile yaklaşık yaklaşık 7 cm eninde keselim (bu şekilde yufkayı dörte bölmüş oluyoruz).
- Kestiğimiz yufkamızın birini alalım tezgaha serelim ve iki kat yufkayı kenara alalım üzerine fırça ile yağımızı sürelim ve ister fındık isterseniz hindistan cevizi içimizde bir tatlı kaşık yerleştirip rulo şeklinde sarıp tepsimize koyalım.
- Bütün yufkaları ikişer kat yapıp tereyağını sürüp iç malzemeyi koyduktan sonra tepsiye dizip yufkaları tamamını bitirelim.
- Yufkaların üzerine fırça ile 70-80 gram eritilmiş tereyağını sürelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kızarıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırından çıkarınca 3-4 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetimizi üzerine gezdirelim.
- 3 -4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder