3 Şubat 2021 Çarşamba

Islak Brownie Kurabiye Tarifi

 

Islak Brownie Kurabiye  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram (8.5 yemek kaşığı) tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un (Ele yapışmayacak bir kıvamda olması önemli, bu kıvamı elde edemezseniz kontrollü olarak unu arttırın)

    Islak Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağı ve yumurta oda sıcaklığında olmalı.
  • Şerbet tamamen soğumuş, kurabiyenin ilk sıcağı geçmiş olmalı.
  • Pişirme süresi 10 dk. Bu süreyi aşmamalı ve kurabiyeyi fırının içinde bekletmemeli. Aksi takdirde sertleşir.
  • Şerbete batırıp çıkarılmalı, üzerine boca edilmemeli. Aksi takdirde kurabiye un ufak olur.
  • Şerbete batırdıktan sonra direkt servis tabağına koyulmalı. Aksi takdirde bir tabaktan diğer tabağa aktarırken dağılır. Dokusu oldukça hassas.Bu detaylar çok önemli ve bu kurabiyeyi lezzetli kılan can alıcı noktalar.
  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıyoruz.
  • Ocağa koymadan önce 1-2 dk karıştırıyoruz. 5 dk kaynatıp altını kapatıyoruz ve iyice soğumasını bekliyoruz. (ılk sıcağı geçtikten sonra buzdolabına atabilirsiniz. )
  • Tereyağ ve yumurtayı spatula yardımı ile çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Mikser kullanmayın.
  • Pudra şekerini ekleyip çırpıyoruz.
  • Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
  • Unu ilk 1. 5 su bardağı olarak ekliyoruz çırpıyoruz.
  • Sonraki 1. 5 bardak için yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. 200° ısınmış fırına 10 dk atıyoruz. Batırıp-çıkarma usulü ile şerbetliyoruz. 🌸🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder