Islak Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 125 gram (8.5 yemek kaşığı) tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un (Ele yapışmayacak bir kıvamda olması önemli, bu kıvamı elde edemezseniz kontrollü olarak unu arttırın)
Islak Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tereyağı ve yumurta oda sıcaklığında olmalı.
- Şerbet tamamen soğumuş, kurabiyenin ilk sıcağı geçmiş olmalı.
- Pişirme süresi 10 dk. Bu süreyi aşmamalı ve kurabiyeyi fırının içinde bekletmemeli. Aksi takdirde sertleşir.
- Şerbete batırıp çıkarılmalı, üzerine boca edilmemeli. Aksi takdirde kurabiye un ufak olur.
- Şerbete batırdıktan sonra direkt servis tabağına koyulmalı. Aksi takdirde bir tabaktan diğer tabağa aktarırken dağılır. Dokusu oldukça hassas.Bu detaylar çok önemli ve bu kurabiyeyi lezzetli kılan can alıcı noktalar.
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıyoruz.
- Ocağa koymadan önce 1-2 dk karıştırıyoruz. 5 dk kaynatıp altını kapatıyoruz ve iyice soğumasını bekliyoruz. (ılk sıcağı geçtikten sonra buzdolabına atabilirsiniz. )
- Tereyağ ve yumurtayı spatula yardımı ile çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Mikser kullanmayın.
- Pudra şekerini ekleyip çırpıyoruz.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Unu ilk 1. 5 su bardağı olarak ekliyoruz çırpıyoruz.
- Sonraki 1. 5 bardak için yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. 200° ısınmış fırına 10 dk atıyoruz. Batırıp-çıkarma usulü ile şerbetliyoruz. 🌸🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder