Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram ıspanak
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber, 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için :
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Sos için :
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 küçük paket dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
Ispanak Borani Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağı ekleyin.
- Yemeklik doğranan soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Temizlenmiş ıspanağı ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
- Ispanaklar suyunu salınca kavurmaya başlayın.
- Baharatları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
- Soğumaya bırakın. (ilk sıcaklığı çıksın).
- Yoğurdu iyice çırpıp üzerine dokun. Dikkat edin ilk sıcaklığı çıkmalı yoksa yoğurdunuz kesilir.
- Küçük bir tavaya tereyağını alıp üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun.
- Toz tatlı biberi de ilave edin.
- Yoğurtlu ıspanağı servis tabağına alın.
- Üzerine dolmalık fıstıklı karışımı döküp.
- Servise hazır hale getirin.
Yapacak olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder