14 Şubat 2021 Pazar

Ispanak Borani Tarifi

 

Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram ıspanak
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber, 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için :

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Sos için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber

    Ispanak Borani Tarifi Yapılışı 

  • Tencereye sıvı yağı ekleyin.
  • Yemeklik doğranan soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Temizlenmiş ıspanağı ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  • Ispanaklar suyunu salınca kavurmaya başlayın.
  • Baharatları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
  • Soğumaya bırakın. (ilk sıcaklığı çıksın).
  • Yoğurdu iyice çırpıp üzerine dokun. Dikkat edin ilk sıcaklığı çıkmalı yoksa yoğurdunuz kesilir.
  • Küçük bir tavaya tereyağını alıp üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun.
  • Toz tatlı biberi de ilave edin.
  • Yoğurtlu ıspanağı servis tabağına alın.
  • Üzerine dolmalık fıstıklı karışımı döküp.
  • Servise hazır hale getirin.
    Yapacak olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder