14 Şubat 2021 Pazar

Tavuklu Dereotlu Meze Tarifi

 

Tavuklu Dereotlu Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 fiske karabiber

    Tavuklu Dereotlu Meze Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle tavuk göğsünü tencereye alıp haşlıyoruz ve didikliyoruz çok ince olması şart.
  • Daha sonra dereotunu ince ince kıyıyoruz.
  • Cevizleri de hepsini derin bir kaba alıyoruz.
  • Başka bir kasede yoğurt mayonez ve baharatları karıştırıyoruz.
  • Diğer malzemelere ilave ederek iyice karıştırıp servis ediyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder