Ispanaklı Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- Sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Üzeri için ;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
Ispanaklı Börek (El Açması Tadında) Tarifi Yapılışı
- Ispanaklarımızı bol suda yıkayıp doğruyoruz minik minik doğradığımız soğanımızı tuz karabiber toz biber bir yemek kaşığı yağ ile güzelce harmanlıyoruz.
- Yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz.
- Yağ ve unu çırpıyoruz yufkamıza fırça yardımıyla sürüyoruz. (çok güzel bir tat veriyor el açması gibi oluyor)
- Yufkamızın kenarıma göz kararı ıspanaktan alıp koyuyoruz rulo şeklinde kıvırıyoruz.
- Dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Ben fotoğraftaki gibi yaptım.
- Fırın tepsimize alıyoruz. Yufkalar ve ıspanaklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- Üzerine yoğurt ve yumurtayı çırpıp sürüyoruz.
- Susam serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 🤗
Afiyet olsun el açması tadında nefis pratik bir börek 👌🏻.
Not; siz ölçüleri dilediğiniz miktarda ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder