3 Şubat 2021 Çarşamba

Ispanaklı Börek (El Açması Tadında) Tarifi

Ispanaklı Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • Sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

Üzeri için ;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam

    Ispanaklı Börek (El Açması Tadında) Tarifi Yapılışı

  • Ispanaklarımızı bol suda yıkayıp doğruyoruz minik minik doğradığımız soğanımızı tuz karabiber toz biber bir yemek kaşığı yağ ile güzelce harmanlıyoruz.
  • Yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Yağ ve unu çırpıyoruz yufkamıza fırça yardımıyla sürüyoruz. (çok güzel bir tat veriyor el açması gibi oluyor)
  • Yufkamızın kenarıma göz kararı ıspanaktan alıp koyuyoruz rulo şeklinde kıvırıyoruz.
  • Dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Ben fotoğraftaki gibi yaptım.
  • Fırın tepsimize alıyoruz. Yufkalar ve ıspanaklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  • Üzerine yoğurt ve yumurtayı çırpıp sürüyoruz.
  • Susam serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 🤗
  • Afiyet olsun el açması tadında nefis pratik bir börek 👌🏻.

    Not; siz ölçüleri dilediğiniz miktarda ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder