Ispanaklı Ev Makarnası Tarifi İçin Malzemeler
- Ispanak püresi (1 çay bardağı)
- 3 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Ev Makarnası Tarifi Yapılışı
- Ispanakları haşlayarak suyunu süzdükten sonra rondoda püre haline getirelim.
- Unu tezgaha alıp ortasını havuz şeklinde açalım. İçerisine yumurtaları kıralım ve ıspanak püresini ekleyelim.
- Kenarlardan un ilavesi yaparak hamuru önce çatalla karıştıralım, sertleşince elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Oldukça sert kıvamlı bir hamur olacak, mümkün olduğunca yoğurmaya devam edelim. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
- Hamur toparlanınca streç filme sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 4 parçaya keselim. Her parçayı sırayla makarna kesme makinesinde lazanya yaprakları gibi açalım ve istediğimiz boyutta makarnalar keselim.
- Bu sırada yapışmaması için hamuru ara ara unlamanızda fayda var. Makarnanızı hemen bu şekilde pişirebilirsiniz veya erişte şeklinde kesip kurutabilirsiniz. Eğer makarna makineniz yoksa hamurları oklava ile yine unlayarak açtıktan sonra önce temiz bir beze serin hafif kuruduklarında unlaya unlaya erişte kesebilirsiniz. Temiz bir beze serip iyice kuruduğundan emin olduktan sonra poşetleyip kaldırabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
not: Aynı tarifi farklı sebze püreleri (havuç, pancar,…) ile de hazırlayıp renkli erişte ve makarnalar kesebilirsiniz. Kullandığım makine ev tipi elektriksiz makarna makinesi, internetten sipariş edip almıştım, böyle şeylerle uğraşmayı seviyorsanız evde bulundurmanızı tavsiye ederim. Kullandığım un da makarna unu, İtalyanların samolina dedikleri taneleri daha irice ama normal unla da aynı şekilde yapabilirsiniz, ben iki türlü de yapıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder