16 Şubat 2021 Salı

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi

 

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Üzeri için:

  • Hazır çikolata sosu
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Deseni için:

  • Krema

    Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
  • Tart kalıbını yağlıyoruz. Daha sonra kek harcını kalıba döküyoruz. Bir iki kez kalıbı yere vuruyoruz (hava kabarcıklarının olmaması ve eşit dağılması için).
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişiyoruz. ( fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  • Bu arada çikolata sosunu hazırlıyoruz.
  • Kekimiz pişip ve soğuduktan sonra üzerini kürdan ile deliyoruz. 1 çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  • Daha sonra çikolata sosumuzu döküyoruz. İsteğe bağlı olarak süsleyebilirsiniz. Ben krema damlatarak kürdan ile şekil verdim.
  • Buz dolabında 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun☕🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder