Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı un
Üzeri için:
- Hazır çikolata sosu
- 1 çay bardağı soğuk süt
Deseni için:
- Krema
Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
- Tart kalıbını yağlıyoruz. Daha sonra kek harcını kalıba döküyoruz. Bir iki kez kalıbı yere vuruyoruz (hava kabarcıklarının olmaması ve eşit dağılması için).
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişiyoruz. ( fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- Bu arada çikolata sosunu hazırlıyoruz.
- Kekimiz pişip ve soğuduktan sonra üzerini kürdan ile deliyoruz. 1 çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
- Daha sonra çikolata sosumuzu döküyoruz. İsteğe bağlı olarak süsleyebilirsiniz. Ben krema damlatarak kürdan ile şekil verdim.
- Buz dolabında 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun☕🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder