Ispanaklı Fırın Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kültür mantarı, soyulmuş, yıkanmış, kurutulmuş ve büyüklüğüne göre 2 ya da 4’e bölünmüş
- 400 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı krema
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı muskat
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Pul biber
Ispanaklı Fırın Mantar Tarifi Yapılışı
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Ispanak yapraklarını bir tencereye alın ve su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın, süzün, sıkın ve ince doğrayın.
- Bir tavada soğanları tereyağında rengi sararana dek kavurun.
- Ispanakları ilave edip karıştırın ve kremayı ekleyin.
- Biraz çevirdikten sonra muskat, karabiber ve tuzu katın. Ocaktan alın.
- 20×25 cm lik bir fırın kabına mantarları alın ve ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
- Mantarları fırından alın, tuz serpin.
- Mantarın üzerine ıspanak karışımını paylaştırın.
- Ispanağın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpin.
- Tekrar fırına atın.
- Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alın.
- Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder