15 Şubat 2021 Pazartesi

Ispanaklı Fırın Mantar Tarifi

 

Ispanaklı Fırın Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı, soyulmuş, yıkanmış, kurutulmuş ve büyüklüğüne göre 2 ya da 4’e bölünmüş
  • 400 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Pul biber

    Ispanaklı Fırın Mantar Tarifi Yapılışı 

  • Fırını 200 derecede ısıtın.
  • Ispanak yapraklarını bir tencereye alın ve su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın, süzün, sıkın ve ince doğrayın.
  • Bir tavada soğanları tereyağında rengi sararana dek kavurun.
  • Ispanakları ilave edip karıştırın ve kremayı ekleyin.
  • Biraz çevirdikten sonra muskat, karabiber ve tuzu katın. Ocaktan alın.
  • 20×25 cm lik bir fırın kabına mantarları alın ve ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
  • Mantarları fırından alın, tuz serpin.
  • Mantarın üzerine ıspanak karışımını paylaştırın.
  • Ispanağın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpin.
  • Tekrar fırına atın.
  • Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alın.
  • Sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder