Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 yumurta
- 1 tepelere kaşık yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi;
- 400 gram ıspanak
- 1 soğan
- 10 15 adet mantar
- 1 adet kırmızı biber
- Beyaz peynir
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Zeytinyağı
Üzeri için;
- 1 paket krema
- 1 adet yumurta
- Kaşar peyniri
Ispanaklı Kiş Tarifi Yapılışı
- iş hamuru için tüm malzemeler yoğrulur.
- Ben ince bir hamur istediğim için az olcu ile yaptım.
- Dileyen 3 bardak un ve 2 yumurta iki kaşık yoğurt seklince ölçüyü arttırabilir.
- Yoğrulan hamur az unlanmış tezgahta kalıptan biraz büyük olacak şekilde açılır.
- Kalıba yerleştirilir.
- Kabarma olmaması için tart kalıbının ortasına yağlı kağıt koyup üzerine çiğ bakliyat koyabilirsiniz.
- İç harç için peynir hariç tüm malzemeler kavrulur. Harç suyunu çektiğinde altı kapatılır.
- Pişen tart hamurunu içine harç yapılmadan önce tabanı uyarlanmış beyaz peynir ile kaplanır.
- Üzerine harç yayılır.
- Sos malzemesi çırpılarak üzerine gezdirilir.
- 180 derecede fırına verilir üst kısmı biraz pişmeye başlayınca kaşar rendesi serpiştirin.
- Kaşar eriyen kadar fırında tutulur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder