Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler
Ispanak püresi için;
- 10 kök ıspanak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı ıspanak püresi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 buçuk su bardağı un
Muhallebisi için;
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet toz krem
Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi Yapılışı
- Ispanaklarımızı sıvı yağı ve ılık suyu rondodan geçiriyoruz.
- Daha sonra kek harcı için yumurta ve şekeri 3 dk beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sırasıyla sıvı yağ ıspanak püresini ilave edip toz karışımları da ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına büyük kare tepsiye döktüğümüz harcı veriyoruz.
- Yaklaşık 15 dk sürüyor ama fırından fırına değişebilir, ben alt üst fanlı ayarda pişiriyorum üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin.
- Muhallebisini hazırlamak için şeker, un, nişasta ve sütü bi tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ekleyip karıştırarak biraz soğutuyoruz.
- Ardından poşet krem şantiyi de ilave edip tekrar bi mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Muhallebinin sıvılığı sizi korkutmasın krem şanti sertleştirecektir.
- Fırından aldığımız keki bi yuvarlak kalıp veya büyük boy meşrubat bardağıyla şekiller veriyoruz.
- 1 tane şekli elimize alıp üzerine muhallebiden döküyoruz .
- Ardından diğer keki üzerine kapatıyoruz bu şekilde ben 10 adet pastacıklar elde ettim.
- Kalan kek parçalarını mutfak robotunda çekip keklerin üst kısımlarına kalan muhallebiden pastaları üzerine az az döküp üzerine kek parçalarından ekledim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😍 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder