6 Şubat 2021 Cumartesi

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ıspanak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un

Ayrıca kremaya katmak için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanağı 1 çay bardağı su ile robotta iyice çekelim ve ıspanağımız 1 su bardağı olsun.
  • Karıştırma kabına yumurtaları şekeri alıp güzelce çırpalım.
  • Üzerine ıspanak ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım kabartma tozu vanilya ekleyip ununu da koyup karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz kare borcama karışımı dökelim ve önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde pişirelim.
  • Tencereye sütü ve diğer malzemeleri koyup karıştırarak pişirelim soğuması için kenara alalım.
  • 1su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp dolaba koyalım.
  • Kek soğuyunca ortadan ikiye keselim.
  • Soğuyan kremanın içine krem şantiyi ekleyip mikser de kıvam alana kadar çırpalım (koyu gelirse süt ekleyebilirsiniz).
  • Kesilen kekden üzerini süslemek için parçalar alalım.
  • Kekin alt tarafını borcama yerleştirelim kremanın bir kısmını döküp üzerine kekin kalan kısmını koyalım.
  • Kalan kremayı da üzerine dökelim ve ayırdığımız kek parçaları ile süsleyip en az 7-8 saat dolapta dinlendirip servis edelim.
  • Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder