Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 3 kaşık nişasta
- 2 kaşık un
Ayrıca kremaya katmak için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanağı 1 çay bardağı su ile robotta iyice çekelim ve ıspanağımız 1 su bardağı olsun.
- Karıştırma kabına yumurtaları şekeri alıp güzelce çırpalım.
- Üzerine ıspanak ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım kabartma tozu vanilya ekleyip ununu da koyup karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz kare borcama karışımı dökelim ve önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde pişirelim.
- Tencereye sütü ve diğer malzemeleri koyup karıştırarak pişirelim soğuması için kenara alalım.
- 1su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp dolaba koyalım.
- Kek soğuyunca ortadan ikiye keselim.
- Soğuyan kremanın içine krem şantiyi ekleyip mikser de kıvam alana kadar çırpalım (koyu gelirse süt ekleyebilirsiniz).
- Kesilen kekden üzerini süslemek için parçalar alalım.
- Kekin alt tarafını borcama yerleştirelim kremanın bir kısmını döküp üzerine kekin kalan kısmını koyalım.
- Kalan kremayı da üzerine dökelim ve ayırdığımız kek parçaları ile süsleyip en az 7-8 saat dolapta dinlendirip servis edelim.
Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder