Isırganlı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 6 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- Tuz
İç harcı için ;
- 2 bağ ısırgan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Isırganlı Gözleme Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan mandalina dan küçük parçalar koparıp beze yapıyoruz.
- Üzerini bir bezle örtüp bekletiyoruz.
- İç harcı için yıkayıp suyunu süzdüğümüz ısırganı karıştırma kabına alıyoruz.
- Üzerine baharat ve yağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Bezelediğimiz hamuru tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Yarısına ısırganlı harçtan koyalım. Yarım ay şeklinde kapatalım.
- Yağsız tavada her iki tarafını pişirelim.
- İsteğe göre pişen gözlemlere tereyağ sürebilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder