Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- Yarım bardak galeta unu
- 1 yumurta
- Maydanoz
- 1 soğan
- 300g bezelye garnitür
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Tuz , karabiber
- 5 boy patates
- Yarım bardak süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Rendelenmiş kaşar
Sosu:
- 300ml su
- 1 yemek kaşığı salça
Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymayı, yarım bardak galeta unu, 1 soğanı, 1 sarımsağı, bir tutam maydanozu, 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı karabiberi bir kaseye koyun ve iyice yoğurun.
- Köfteleri şekillendirip yan yana koyun. Patatesleri haşlayın.
- Haşlanmış patatesleri ezin ve 2/4 bardak süt, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu çırpma teli ile karıştırın.
- Püreyi köfte üzerine koyun ve 300ml su, 1 yemek kaşığı domates salçası ile fırında 45 dakika 200 derecede pişirin.
- 45 dakika sonra fırından çıkarın ve rendelenmiş peyniri üstüne serpin.
- Tekrar fırına yerleştirin ve 10 dakika daha pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder