1 Şubat 2021 Pazartesi

İştah Kabartan Kokusuyla Özbek Pilavı Tarifi

 

İştah Kabartan Kokusuyla Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı et suyu yada sıcak su
  • 2 adet uzun ince doğranmış havuç
  • 200 gram haşlanmış et
  • 1 baş soğan
  • 1 baş sarımsak bütün haliyle
  • 3.4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal isteğe bağlı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    İştah Kabartan Kokusuyla Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pirinci yıkayıp 1 saat ılık suda bekletiyoruz.
  • O esnada etleri kuş başı doğruyoruz 15-20 dakika haşlıyoruz.
  • Soğanı doğruyoruz kavuruyoruz havuçları uzun ince doğrayıp ilave edip kavuruyoruz eti ilave ediyoruz pirinçleri ilave ediyoruz.
  • Tuzunu, baharatını ilave ediyoruz.
  • Sarımsağı yıkayıp üst yaprağını alıp pilava bütün haliyle yerleştiriyoruz.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder