İştah Kabartan Kokusuyla Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 su bardağı et suyu yada sıcak su
- 2 adet uzun ince doğranmış havuç
- 200 gram haşlanmış et
- 1 baş soğan
- 1 baş sarımsak bütün haliyle
- 3.4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı zerdeçal isteğe bağlı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İştah Kabartan Kokusuyla Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinci yıkayıp 1 saat ılık suda bekletiyoruz.
- O esnada etleri kuş başı doğruyoruz 15-20 dakika haşlıyoruz.
- Soğanı doğruyoruz kavuruyoruz havuçları uzun ince doğrayıp ilave edip kavuruyoruz eti ilave ediyoruz pirinçleri ilave ediyoruz.
- Tuzunu, baharatını ilave ediyoruz.
- Sarımsağı yıkayıp üst yaprağını alıp pilava bütün haliyle yerleştiriyoruz.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder