İtalyan Merengli Limonlu Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 225 gr tereyağı (soğuk, küp küp)
- 2+1/2 su bardağı çok amaçlı un
- 4 y. kaşığı soğuk su (ben 1 kaşığını alıç sirkesi ekledim. Elma, üzüm hepsi olur)
- 4 y. kaşığı toz şeker (ben 5 ekledim)
- 1 fiske tuz
LEMONCURD (limon kreması) için:
- 1su bardağı limon suyu(250 ml)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1/4 su bardağı nişasta
- 2 y. kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu (beyaz kısımlar olmayacak)
- 5 yumurta sarısı (ben 3 kullandım. Yumurta kokusuna aşırı hassasiyetim var, o yüzden böyle yaptım. Hiç koku hissetmedim. 4 te kullanilabilir)
- 4 y. kaşığı tuzsuz tereyağı (ben 3 kullandım)
İTALYAN MERENG İÇİN:
- 4 yumurta akı
- 1+1/4 su bardağı şeker
- 1/4 su bardağı su
- bir kaç damla limon suyu (krem tartar yerine kullandım)
- Bir fiske tuz
- 1 çay kaşığı vanilin
İtalyan Merengli Limonlu Tart Nasıl Yapılır?
- Un, tuz ve şekeri mutfak robotuna alın. Robotu bir kaç kez kısa kısa çalıştırın.
- Küp küp soğutulmuş tereyağını ekleyip, tereyağı bezelye taneleri kadar olana dek çekmeye devam edin.
- Bu arada önce soğuk sirkeyi, sonra da suyu ağır ağır çekerken ilave edin. (hamur toplanınca su eklemeyi bırakın)
- Hamuru kabaca toparlayıp poşete alıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Lemoncurd için; Limonsuyu, limon kabuğu, su, nişasta ve şekeri pişirme kabına alıp muhallebi gibi pişirin.
- Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Koyulaşan muhallebiden bir kaşık alıp yumurta sarılarına ekleyip karıştırın
- Aynı şeyi üç kez yaptıktan sonra yumurta sarılarını limonlu muhallebiye ekleyip karıştırarak bir taşım pişirin.
- En son tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabından aldığınız hamuru 1 cm kalınlığında açın ve turta kalıplarına yerleştirin.
- Yumurta sarısı ve krema karışımından sürüp, tabana çatalla delikler yapın. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- Soğuyunca turta kabuğunun üzerine lemoncurd kremayı yayın. İtalyan mereng için yumurta akları, limon suyu tuz ve 1/4 bardak şekeri ekleyip tıraş köpüğü kıvamında çırpın.
- 1 bardak şekerle 1/4 bardak suyu kaynatın 240F (116 C) olunca merenge ekleyip hızlıca mereng ılıyana kadar çırpın. En son merengi ekleyip pürmüzle ya da fırında üzerini yakın. AFİYET OLSUN🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder