15 Şubat 2021 Pazartesi

İtalyan Merengli Limonlu Tart Tarifi

 

İtalyan Merengli Limonlu Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gr tereyağı (soğuk, küp küp)
  • 2+1/2 su bardağı çok amaçlı un
  • 4 y. kaşığı soğuk su (ben 1 kaşığını alıç sirkesi ekledim. Elma, üzüm hepsi olur)
  • 4 y. kaşığı toz şeker (ben 5 ekledim)
  • 1 fiske tuz

LEMONCURD (limon kreması) için:

  • 1su bardağı limon suyu(250 ml)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı nişasta
  • 2 y. kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu (beyaz kısımlar olmayacak)
  • 5 yumurta sarısı (ben 3 kullandım. Yumurta kokusuna aşırı hassasiyetim var, o yüzden böyle yaptım. Hiç koku hissetmedim. 4 te kullanilabilir)
  • 4 y. kaşığı tuzsuz tereyağı (ben 3 kullandım)

İTALYAN MERENG İÇİN:

  • 4 yumurta akı
  • 1+1/4 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • bir kaç damla limon suyu (krem tartar yerine kullandım)
  • Bir fiske tuz
  • 1 çay kaşığı vanilin

İtalyan Merengli Limonlu Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz ve şekeri mutfak robotuna alın. Robotu bir kaç kez kısa kısa çalıştırın.
  • Küp küp soğutulmuş tereyağını ekleyip, tereyağı bezelye taneleri kadar olana dek çekmeye devam edin.
  • Bu arada önce soğuk sirkeyi, sonra da suyu ağır ağır çekerken ilave edin. (hamur toplanınca su eklemeyi bırakın)
  • Hamuru kabaca toparlayıp poşete alıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Lemoncurd için; Limonsuyu, limon kabuğu, su, nişasta ve şekeri pişirme kabına alıp muhallebi gibi pişirin.
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Koyulaşan muhallebiden bir  kaşık alıp yumurta sarılarına ekleyip karıştırın
  • Aynı şeyi üç kez yaptıktan sonra yumurta sarılarını limonlu muhallebiye ekleyip karıştırarak bir taşım pişirin.
  • En son tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabından aldığınız hamuru 1 cm kalınlığında açın ve turta kalıplarına yerleştirin.
  • Yumurta sarısı ve krema karışımından sürüp, tabana çatalla delikler yapın. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyunca turta kabuğunun üzerine lemoncurd kremayı yayın. İtalyan mereng için yumurta akları, limon suyu tuz ve 1/4 bardak şekeri ekleyip tıraş köpüğü kıvamında çırpın.
  • 1 bardak şekerle 1/4 bardak suyu kaynatın 240F (116 C) olunca merenge ekleyip hızlıca mereng ılıyana kadar çırpın. En son merengi ekleyip pürmüzle ya da fırında üzerini yakın. AFİYET OLSUN🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder