Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 20 gr yaş maya
- 1/2 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 4 adet domates (orta boy kavanoz ile kışlık sos)
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
Üzeri için;
- Sucuk, sosis, salam vb
- 1 adet kapya biber
- 2 adet Yeşil biber
- 5-6 iri mantar
- Zeytin
- Mısır
- Kaşar peyniri
Karışık Pizza Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru elde edelim. Ilık su, şeker ve maya çırpıcı ile özdeşleşene kadar karıştırılır.
- Üstü örülerek aktif hale gelmesi beklenir. Sıvıyağ, süt, tuz ve un eklenerek yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir. (Su ve un kıvama göre değişebilir)
- Hamur üstü kapatılarak mayalamaya bırakılır.300 ml lik kışlık domates sosu ile domates salçası, kekik, fesleğen, tuz karıştırılır. (Domatesler pütürlü, rondo değil)
- Mayalanan hamurun gazı alınır ve dört bezeye ayrılır. Pişirme kağıdının üstüne un serpilir.
- Hamur elde hafif genişletildikten sonra unlu zemine alınır. Parmak uçlarıyla içten dışa doğru büyütülür.
- Kenarlarına bastırılmamalıdır. Domates sosu üstüne sürülür. Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
- Üzerine isteğe bağlı malzemeler yerleştirilir. Pişirme kağıdı kenarında tutup çekerek fırın ızgarasına alınır.
- Açıkta kalan kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürülür. Alt rafta 200 derecede yaklaşık 10 dk pişirilir.
- Fırından çekilip üzerine bir miktar daha kaşar peyniri koyulur ve fırına sürülür. Peynir erdiğinde tamamdır. Fırından alındığında kenarlarına tekrar zeytinyağı sürülür. Afiyetle ❤️
- 🧐 Pizza pişirme tepsilerin altları deliklidir. Bu nedenle ızgarada pişiriyorum.
- 🧐 Izgaranın altındaki rafa tepsi koyabilirsiniz, piştikce suyu akabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder