15 Şubat 2021 Pazartesi

Karışık Pizza Tarifi

 

Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 20 gr yaş maya
  • 1/2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 4 adet domates (orta boy kavanoz ile kışlık sos)
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • Sucuk, sosis, salam vb
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet Yeşil biber
  • 5-6 iri mantar
  • Zeytin
  • Mısır
  • Kaşar peyniri

Karışık Pizza Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru elde edelim. Ilık su, şeker ve maya çırpıcı ile özdeşleşene kadar karıştırılır.
  • Üstü örülerek aktif hale gelmesi beklenir. Sıvıyağ, süt, tuz ve un eklenerek yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir. (Su ve un kıvama göre değişebilir)
  • Hamur üstü kapatılarak mayalamaya bırakılır.300 ml lik kışlık domates sosu ile domates salçası, kekik, fesleğen, tuz karıştırılır. (Domatesler pütürlü, rondo değil)
  • Mayalanan hamurun gazı alınır ve  dört bezeye ayrılır. Pişirme kağıdının üstüne un serpilir.
  • Hamur elde hafif genişletildikten sonra unlu zemine alınır. Parmak uçlarıyla içten dışa doğru büyütülür.
  • Kenarlarına bastırılmamalıdır. Domates sosu üstüne sürülür. Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
  • Üzerine isteğe bağlı malzemeler yerleştirilir. Pişirme kağıdı kenarında tutup çekerek fırın ızgarasına alınır.
  • Açıkta kalan kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürülür. Alt rafta 200 derecede yaklaşık 10 dk pişirilir.
  • Fırından çekilip üzerine bir miktar daha kaşar peyniri koyulur ve fırına sürülür. Peynir erdiğinde tamamdır. Fırından alındığında kenarlarına tekrar zeytinyağı sürülür. Afiyetle ❤️
  • 🧐 Pizza pişirme tepsilerin altları deliklidir. Bu nedenle ızgarada pişiriyorum. 
  • 🧐 Izgaranın altındaki rafa tepsi koyabilirsiniz, piştikce suyu akabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder