Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kuşbaşı
- 1 adet elma
- 1 adet kuru soğan
- 50 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet havuç ( büyük)
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı bezelye ( konserve)
- 1,5 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı
- Dana etini yıkayıp süzelim. Düdüklüye bir elmanın kabuğunu kalın kesip ekleyelim.
- Bir su bardağı su ekleyip haşlayalım. Suyu düdüklünüze göre ayarlayın lütfen.
- Her düdüklünün su miktarı farklıdır. Başka bir tencereye tereyağ, zeytinyağını yemeklik doğradığımız kuru soğanı ekleyip kavuralım.
- Ardından küp küp doğradığımız havuçları ekleyip yine bir kaç dk kavuralım.
- Haşladığımız eti süzgeçle havuçların üzerine alalım domates ve biber salçasını da ekleyip kavuralım.
- Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp bir kaç dk daha kavuralım.
- En son konserve bezelye ekleyip et suyundan iki kepçe ekleyelim.
- En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip suyunu çektirelim.
- Yağlı kağıdın üzerine alıp katlayalım.
- Fırın tepsisine dizip 190 derecelik fanlı ayarda 30-35 dk pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder