5 Şubat 2021 Cuma

Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 1 adet elma
  • 1 adet kuru soğan
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç ( büyük)
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı bezelye ( konserve)
  • 1,5 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Dana etini yıkayıp süzelim. Düdüklüye bir elmanın kabuğunu kalın kesip ekleyelim.
  • Bir su bardağı su ekleyip haşlayalım. Suyu düdüklünüze göre ayarlayın lütfen.
  • Her düdüklünün su miktarı farklıdır. Başka bir tencereye tereyağ, zeytinyağını yemeklik doğradığımız kuru soğanı ekleyip kavuralım.
  • Ardından küp küp doğradığımız havuçları ekleyip yine bir kaç dk kavuralım.
  • Haşladığımız eti süzgeçle havuçların üzerine alalım domates ve biber salçasını da ekleyip kavuralım.
  • Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp bir kaç dk daha kavuralım.
  • En son konserve bezelye ekleyip et suyundan iki kepçe ekleyelim.
  • En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip suyunu çektirelim.
  • Yağlı kağıdın üzerine alıp katlayalım.
  • Fırın tepsisine dizip 190 derecelik fanlı ayarda 30-35 dk pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder