Kahvaltılık Alman Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket yaş maya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su (175 ml)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağından az un (500 gr)
- 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
Kahvaltılık Alman Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştıralım.
- Hamurumuz yumuşak olmalı unu kontrollü ekleyelim.
- Üstü kapalı bir şekilde buzdolabında sabaha kadar bekletelim.
- Ertesi gün hamuru unlu tezgaha alıp 8 parçaya bölüp, hamuru dıştan içe doğru katlayarak ters çevirip yuvarlayalım.
- 10 dakika kadar dinlendikten sonra ortasına bastırmadan yanlarına bastırıp inceltelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üstü kapalı bir şekilde 40 dakika daha mayalandıralım.
- Ardından mayalanan ekmeklerimizin üzerine biraz un serpip keskin bir bıçakla yanlamasına kesik atalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 230° derece alt üst 25-30 dakika kadar pişirelim.
- Fırına yerleştirdiğimizde fırının tabanına 1 su bardağı su döküp kapağı hemen kapatalım ya da bir fırın kaba içerisinde fırına su koyalım.
Afiyet olsun. :).
Not: hamuru akşamdan hazırlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder