1 Şubat 2021 Pazartesi

Kahvaltılık Alman Ekmeği Tarifi

 

Kahvaltılık Alman Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su (175 ml)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağından az un (500 gr)
  • 1 su bardağı yoğurt (200 ml)

    Kahvaltılık Alman Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştıralım.
  • Hamurumuz yumuşak olmalı unu kontrollü ekleyelim.
  • Üstü kapalı bir şekilde buzdolabında sabaha kadar bekletelim.
  • Ertesi gün hamuru unlu tezgaha alıp 8 parçaya bölüp, hamuru dıştan içe doğru katlayarak ters çevirip yuvarlayalım.
  • 10 dakika kadar dinlendikten sonra ortasına bastırmadan yanlarına bastırıp inceltelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üstü kapalı bir şekilde 40 dakika daha mayalandıralım.
  • Ardından mayalanan ekmeklerimizin üzerine biraz un serpip keskin bir bıçakla yanlamasına kesik atalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 230° derece alt üst 25-30 dakika kadar pişirelim.
  • Fırına yerleştirdiğimizde fırının tabanına 1 su bardağı su döküp kapağı hemen kapatalım ya da bir fırın kaba içerisinde fırına su koyalım.
  • Afiyet olsun. :).

    Not: hamuru akşamdan hazırlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder