Kakaolu İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu puding
- 8 yemek kaşığı irmik
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Bulamak için;
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Kakaolu İrmik Topları Tarifi Yapılışı
- Muhallebimiz için uygun bir tencereye kakaolu pudingimizi alalım. Üzerine irmik, şeker ve sütü alarak çırpalım, pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Tenceremizi ocağa alalım ve karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Muhallebimiz kaynamaya başlayınca ocağımızı kısık ateşe alalım, koyu ve yoğun bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz koyulaştıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim, kısık ateşte tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Ardından muhallebimizi uygun bir kap içerisine alarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- 5 dakika kadar bekledikten sonra muhallebimizin üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde elimizle bastırarak streçleyelim,
- Muhallebimiz oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda muhallebimizin üzerindeki streç filmi alalım ve muhallebimizden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayarak toplar elde edelim. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Hazırladığımız toplarımızı hindistan cevizine bulayalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Bu boyutlarda toplamda 28 adet irmik topu elde etmiş oluyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder