20 Şubat 2021 Cumartesi

Kakaolu İrmik Topları Tarifi

 

Kakaolu İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu puding
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

    Kakaolu İrmik Topları Tarifi Yapılışı

  • Muhallebimiz için uygun bir tencereye kakaolu pudingimizi alalım. Üzerine irmik, şeker ve sütü alarak çırpalım, pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  • Tenceremizi ocağa alalım ve karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Muhallebimiz kaynamaya başlayınca ocağımızı kısık ateşe alalım, koyu ve yoğun bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaştıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim, kısık ateşte tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Ardından muhallebimizi uygun bir kap içerisine alarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • 5 dakika kadar bekledikten sonra muhallebimizin üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde elimizle bastırarak streçleyelim,
  • Muhallebimiz oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda muhallebimizin üzerindeki streç filmi alalım ve muhallebimizden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayarak toplar elde edelim. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Hazırladığımız toplarımızı hindistan cevizine bulayalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Bu boyutlarda toplamda 28 adet irmik topu elde etmiş oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder