Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
- 2 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı kakao (isterseniz üstünü Antep fıstığı veya başka kuruyemişe bulayabilirsiniz)
Kakaolu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un ve kabartma tozunu kendi içinde karıştırıyoruz.
- Bir yoğurma kabına sıvı malzemeleri ekliyoruz.
- Sıvı malzemeleri çırptıktan sonra kakaoyu ilave ediyoruz.
- Karıştırıp unu ekliyoruz. Yavaş yavaş yoğuruyoruz.
- Hamur toparlanınca küçük toplar yuvarlayıp isteğe bağlı olarak üzerini kuruyemişe bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Kurabiyeleri 180 derecede ısınmış fırında 12-14 dakika pişiriyoruz.
- Kurabiyelere düz bir görüntü vermek istersek fırından çıktıklarında, daha yumuşaklarken üzerlerine su bardağı ile hafif bir baskı uyguluyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder