Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy havuç
- Küçük bir mor lahananın yarısı
- 4 dolu kaşık süzme yoğurt
- 3 kaşık mayonez (isteğe bağlı)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi Yapılışı
- Havuç ve mor lahanayı rendeleyelim.
- Ayrı ayrı tavada zeytinyağı ile 5-6 dakika soteleyelim.
- Ardından soğuması için ayrı ayrı tabaklara alalım.
- Bir kaba yoğurdu ve mayonezi alalım.
- Üzerine sarımsağı ekleyip tuzunu atıp çırpalım. Yoğurdumuz hazır.
- Soğuyan havuç ve mor lahananın üzerine yoğurdumuzdan ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına önce 1 kaşık havuçtan koyalım.
- Üzerine de mor lahanadan koyalım.
- Üzerini maydanoz ile süsleyelim.
Deneyeceklere kolay gelsin 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder