5 Şubat 2021 Cuma

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi

 

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy havuç
  • Küçük bir mor lahananın yarısı
  • 4 dolu kaşık süzme yoğurt
  • 3 kaşık mayonez (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi Yapılışı

  • Havuç ve mor lahanayı rendeleyelim.
  • Ayrı ayrı tavada zeytinyağı ile 5-6 dakika soteleyelim.
  • Ardından soğuması için ayrı ayrı tabaklara alalım.
  • Bir kaba yoğurdu ve mayonezi alalım.
  • Üzerine sarımsağı ekleyip tuzunu atıp çırpalım. Yoğurdumuz hazır.
  • Soğuyan havuç ve mor lahananın üzerine yoğurdumuzdan ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına önce 1 kaşık havuçtan koyalım.
  • Üzerine de mor lahanadan koyalım.
  • Üzerini maydanoz ile süsleyelim.
  • Deneyeceklere kolay gelsin 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder