Kakaolu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyasi için
- 4 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Ortası için
- 2 adet muz
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 1 paket sütlü çikolata
- Antep fıstığı
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk öncelikle pandispanyasını hazırlayalım.
- Yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı kablara alalım.
- İlk önce akını çırpalım.
- Yumurta akının üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekleyelim ve iyice çırpalım kar gibi olana kadar.
- Sonra yumurta sarısına 3 yemek kaşığı şeker ve vanilya ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta akını spatula ile sarının üzerine ekliyelim.
- Nişastayı, kakaoyu ve sıvı yağını ekleyelim ve yavaşça karıştıralım ki havası sönmesin.
- Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
- 180 derecede 10 dakika pişirelim.
- Ve fırından çıkarıp saralım sıcak sıcak.
- Eğer sarmazsak sert olur istediğiniz şekli veremezsiniz.
- Sardıktan sonrası ıslak bir bezin ortasına alalım soğana kadar bekletelim.
- Bu arada kremayı da hazırlayalım.
- Tüm malzemeleri karıştıralım ve pişirelim.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Pandispanyamızın üzerine kremamızı yayalım kenarına 2 tane muz koyup rulo şeklinde saralım.
- Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim.
- Üzerine antep fıstığı serpelim.
- Süsleme size kalmış evde ne varsa.
- 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Ve sonra dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun 😋Denicek olanlara şimdiden kolay gelsin hoşçakalın 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder