15 Şubat 2021 Pazartesi

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi

 

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyasi için

  • 4 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Ortası için

  • 2 adet muz

Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket sütlü çikolata
  • Antep fıstığı

    Kakaolu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı 

  • İlk öncelikle pandispanyasını hazırlayalım.
  • Yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı kablara alalım.
  • İlk önce akını çırpalım.
  • Yumurta akının üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekleyelim ve iyice çırpalım kar gibi olana kadar.
  • Sonra yumurta sarısına 3 yemek kaşığı şeker ve vanilya ekleyelim ve güzelce çırpalım.
  • Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta akını spatula ile sarının üzerine ekliyelim.
  • Nişastayı, kakaoyu ve sıvı yağını ekleyelim ve yavaşça karıştıralım ki havası sönmesin.
  • Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
  • 180 derecede 10 dakika pişirelim.
  • Ve fırından çıkarıp saralım sıcak sıcak.
  • Eğer sarmazsak sert olur istediğiniz şekli veremezsiniz.
  • Sardıktan sonrası ıslak bir bezin ortasına alalım soğana kadar bekletelim.
  • Bu arada kremayı da hazırlayalım.
  • Tüm malzemeleri karıştıralım ve pişirelim.
  • Soğumaya bırakıyoruz.
  • Pandispanyamızın üzerine kremamızı yayalım kenarına 2 tane muz koyup rulo şeklinde saralım.
  • Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim.
  • Üzerine antep fıstığı serpelim.
  • Süsleme size kalmış evde ne varsa.
  • 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Ve sonra dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun 😋Denicek olanlara şimdiden kolay gelsin hoşçakalın 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder