15 Şubat 2021 Pazartesi

Ev Yapımı Tereyağ Tarifi

 

Ev Yapımı Tereyağ Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo çiğ süt kaymağı (Ben mandıradan aldım)

    Ev Yapımı Tereyağ Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kaymağımızı kaynatıyoruz (süt pişirir gibi )kaynattığımız kaymağı yoğurt mayaladığımız sıcaklığa gelince yoğurt mayalar gibi mayalıyoruz. (mayalamaya 2 yemek kaşığı yoğurt yeterli )
  • Mayalanmaya için 4-5saat bekletiyoruz.
  • Buzdolabına koyuyoruz. 3-4 gün dolapta bekletiyoruz.
  • Beklettiğimiz kaymağı en az 10 dk elimizle yoğuruyoruz. Ayran çıkmaya başlıyor.
  • Ayranın süzüp soğuk su veya buz ekleyip tereyağını toplayıp ayranı çıkana kadar yıkayın.
  • Sonrasında tereyağının hazır 🌼🥰. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder