Ev Yapımı Tereyağ Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo çiğ süt kaymağı (Ben mandıradan aldım)
Ev Yapımı Tereyağ Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kaymağımızı kaynatıyoruz (süt pişirir gibi )kaynattığımız kaymağı yoğurt mayaladığımız sıcaklığa gelince yoğurt mayalar gibi mayalıyoruz. (mayalamaya 2 yemek kaşığı yoğurt yeterli )
- Mayalanmaya için 4-5saat bekletiyoruz.
- Buzdolabına koyuyoruz. 3-4 gün dolapta bekletiyoruz.
- Beklettiğimiz kaymağı en az 10 dk elimizle yoğuruyoruz. Ayran çıkmaya başlıyor.
- Ayranın süzüp soğuk su veya buz ekleyip tereyağını toplayıp ayranı çıkana kadar yıkayın.
- Sonrasında tereyağının hazır 🌼🥰. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder