Kalp Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 230 gram tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- (yoksa 1 paket vanilya)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişastası
- 500 gram un
Arasına ;
- Meyveli sos veya reçel
- Pudra şekeri
Kalp Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumuşamış tereyağ ve şekeri mikserde yüksek devirde çırpalım.
- Köpük köpük olan kıvamımıza 1 yumurta ekleyip aynı şekilde çırpmaya devam edelim .
- Daha sonra mikseri durdurup slikon spatula ile harcımızı alt üst edip tekrar mikserimizi çalıştıralım .
- 2. yumurtamızı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- 2 dk kadar daha çırptıktan sonra mikseri kapatıp harcımızı hamur yoğurma kabına alalım.
- 1 fiske tuz, vanilya, nişasta, kabartma tozu ekleyelim ve unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Daha sonra hamurumuzu yağlı kağıt üzerine alalım ve üzerine yağlı kağıt kapatıp 2 cm kalınlıkta açalım ve kalp kalıp ile keselim .
- Yarısınında ortasına kalp boşluk açalım .
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Soğuyan kurabiyelerimizin arasına meyveli sos sürüp ortası açık kurabiyemizle kapatalım ve üzerlerine pudra şekeri serpelim ve sevdiklerimize servis edelim 💕.
Afiyet şifa olsun💖.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder