13 Şubat 2021 Cumartesi

Kalp Kurabiye Tarifi

 

Kalp Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 230 gram tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • (yoksa 1 paket vanilya)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişastası
  • 500 gram un

Arasına ;

  • Meyveli sos veya reçel
  • Pudra şekeri

    Kalp Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumuşamış tereyağ ve şekeri mikserde yüksek devirde çırpalım.
  • Köpük köpük olan kıvamımıza 1 yumurta ekleyip aynı şekilde çırpmaya devam edelim .
  • Daha sonra mikseri durdurup slikon spatula ile harcımızı alt üst edip tekrar mikserimizi çalıştıralım .
  • 2. yumurtamızı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • 2 dk kadar daha çırptıktan sonra mikseri kapatıp harcımızı hamur yoğurma kabına alalım.
  • 1 fiske tuz, vanilya, nişasta, kabartma tozu ekleyelim ve unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  • Daha sonra hamurumuzu yağlı kağıt üzerine alalım ve üzerine yağlı kağıt kapatıp 2 cm kalınlıkta açalım ve kalp kalıp ile keselim .
  • Yarısınında ortasına kalp boşluk açalım .
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyelerimizin arasına meyveli sos sürüp ortası açık kurabiyemizle kapatalım ve üzerlerine pudra şekeri serpelim ve sevdiklerimize servis edelim 💕.
  • Afiyet şifa olsun💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder