Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük soğan
- 1 yemek kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı konserve domates
- 1 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı kaynamış su
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane limom
Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Soğan yemeklik (küçük) doğranır ve eritilen yağda kızdırılır ( soğanların ağzınıza gelmesini sevmiyorsanız çorbanın içine bütün olarak da atabilirsiniz çorba hazır olduğunda içinden çıkarabilirsiniz soğan çorbaya aromasını verecektir).
- Hafif rengi dönen soğana salça eklenir biraz çevrilir.
- Domatesimiz eklenir biraz çevrilir ( konserve yerine 1 domates de rendelenip koyulabilir).
- Et suyu eklenir (ben önceden buzluğa koyduğum et suyunu kullandım direk buz şeklinde eklenir).
- Sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan salçalı suya şehriye ve nohut eklenir ( nohutlar da önceden haşlanıp buzluğa kaldırılmış olanlardan :) ).
- Tuz ve nane eklenir.
- Çorba 10 dakika kadar pişirilir (kontrol edilir şehriyeler yumuşayana kadar ).
Tam ölçülü et suyunda salçalı arpa şehriyeli nohutlu çorbamız hazır.
Lezzetli doyurucu faydalı.
Limon ile servis edilir dileyen pişirirken içerisine de sıkabilir.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder