13 Şubat 2021 Cumartesi

Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tarifi

 

Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı konserve domates
  • 1 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane limom
  • Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  • Soğan yemeklik (küçük) doğranır ve eritilen yağda kızdırılır ( soğanların ağzınıza gelmesini sevmiyorsanız çorbanın içine bütün olarak da atabilirsiniz çorba hazır olduğunda içinden çıkarabilirsiniz soğan çorbaya aromasını verecektir).
  • Hafif rengi dönen soğana salça eklenir biraz çevrilir.
  • Domatesimiz eklenir biraz çevrilir ( konserve yerine 1 domates de rendelenip koyulabilir).
  • Et suyu eklenir (ben önceden buzluğa koyduğum et suyunu kullandım direk buz şeklinde eklenir).
  • Sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan salçalı suya şehriye ve nohut eklenir ( nohutlar da önceden haşlanıp buzluğa kaldırılmış olanlardan :) ).
  • Tuz ve nane eklenir.
  • Çorba 10 dakika kadar pişirilir (kontrol edilir şehriyeler yumuşayana kadar ).
  • Tam ölçülü et suyunda salçalı arpa şehriyeli nohutlu çorbamız hazır.

    Lezzetli doyurucu faydalı.

    Limon ile servis edilir dileyen pişirirken içerisine de sıkabilir.

    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺️.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder