Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında erimiş olmalı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un (kontrollü eklemelisiniz)
Üzeri için
- 1 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Pekmez ve su karıştırılır.
- Un hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır. Un azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak tezgahta uzun şekil verilir.
- İki ucu birleştirilir.
- Önce pekmezli suya daha sonra susama batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun🌿🌿🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder