19 Şubat 2021 Cuma

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında erimiş olmalı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un (kontrollü eklemelisiniz)

Üzeri için

  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Pekmez ve su karıştırılır.
  • Un hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır. Un azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak tezgahta uzun şekil verilir.
  • İki ucu birleştirilir.
  • Önce pekmezli suya daha sonra susama batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun🌿🌿🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder