19 Şubat 2021 Cuma

Mayalı Kandil Simidi Tarifi

 

Mayalı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (Oda sıcaklığında )
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 250 gram un ( 2 su bardağı kontrollü ekleyin)
  • Yarım paket instant maya
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu- susam

    Mayalı Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ, süt, yumurta akı, maya şeker mahlep geniş bir kaseye alınıp karıştırılır.
  • Üzerine un ve tuz eklenir ve yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim.
  • Güzel kıvamda bir hamur elde edince kapağı kapatılarak veya streçlenerek 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde edilir, şekli verilir.
  • Tepside mayalanmaya bırakılır. 20 30 dakika sonra üzerlerine pekmezle çırpılmış yumurta sarıları sürülür.
  • Çörekotu ve susam serpiştirilir.
  • Fırında alt üst ayarda 180°’de 20 25 dakika pişirilir.
  • Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun🌸 📌 mahlep sevmiyorsanız tercih etmeyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder