Mayalı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (Oda sıcaklığında )
- Yarım çay bardağı ılık süt
- 250 gram un ( 2 su bardağı kontrollü ekleyin)
- Yarım paket instant maya
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı çörek otu- susam
Mayalı Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Tereyağ, süt, yumurta akı, maya şeker mahlep geniş bir kaseye alınıp karıştırılır.
- Üzerine un ve tuz eklenir ve yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim.
- Güzel kıvamda bir hamur elde edince kapağı kapatılarak veya streçlenerek 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde edilir, şekli verilir.
- Tepside mayalanmaya bırakılır. 20 30 dakika sonra üzerlerine pekmezle çırpılmış yumurta sarıları sürülür.
- Çörekotu ve susam serpiştirilir.
- Fırında alt üst ayarda 180°’de 20 25 dakika pişirilir.
- Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun🌸 📌 mahlep sevmiyorsanız tercih etmeyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder