Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Susam, çörek otu
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Not: tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı
Kandil Simiti Tarifi Yapılışı
- Yapılışı: yumuşamış tereyağı, sıvı yağı, yoğurt, sirke, yumurtayı derin bir kapta karıştıralım.
- Daha sonra şeker, tuz ve kontrollü bir şekilde unu, kabartma tozunu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp şerit yaparak simit şeklini verelim.
- Başka bir kasede pekmez ve suyu karıştıralım.
- Ayrı bir kaba susamı koyalım.
- Simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Ben hamurun diğer yarısının üzerine de yumurta sarısı sürüp çörek otu serptim.
- Siz isterseniz hepsini aynı şekilde yapabilirsiniz.
- 175 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişirin. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder