18 Şubat 2021 Perşembe

Kandil Simiti Tarifi

 

Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Susam, çörek otu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • Not: tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı

    Kandil Simiti Tarifi Yapılışı

  • Yapılışı: yumuşamış tereyağı, sıvı yağı, yoğurt, sirke, yumurtayı derin bir kapta karıştıralım.
  • Daha sonra şeker, tuz ve kontrollü bir şekilde unu, kabartma tozunu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp şerit yaparak simit şeklini verelim.
  • Başka bir kasede pekmez ve suyu karıştıralım.
  • Ayrı bir kaba susamı koyalım.
  • Simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Ben hamurun diğer yarısının üzerine de yumurta sarısı sürüp çörek otu serptim.
  • Siz isterseniz hepsini aynı şekilde yapabilirsiniz.
  • 175 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişirin. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder