Kaşarlı Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 kabak
- Yarım bağ dereotu
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kaşık dolusu un
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kaşarlı Kabak Graten Tarifi Yapılışı
- Kabaklarımızı yıkayalım ve dilim kalınlığı 0.5 cm olacak şekilde halka halka doğrayalım.
- Borcam içine biraz zeytinyağı döküp, üzerine kat kat kabakları dizelim, her sıraya çok az fırça ile zeytinyağı sürelim. Kabaklarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına, kabakları pişmesi için koyalım.
- 25 dakika kadar fırında pişerken bir yandan beşamel sosunu hazırlarız.
- Beşamel sos hazırlamak için, bir tava içinde iki kaşık tereyağını eritelim, sonra eriyen tereyağı içine iki kaşık dolusu un koyalım, biraz çevrildikten sonra azar azar iki su bardağı süt ekleyelim.
- Kaynamaya çıkana kadar sürekli karıştıralım. Kıvam aldığında sosumuza tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım ve 2-3 dakika daha pişirerek altını kapatalım.
- Bu arada fırında pişmekte olan kabaklarımızı fırından çıkaralım.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu gezdirelim. Doğradığımız dereotunu her yerine eşit gelecek şekilde serpelim. Fırında on beş dakika kadar daha pişirelim.
- En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak, kaşarlar kızarana kadar yaklaşık 15 dakika daha kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder