18 Şubat 2021 Perşembe

Kaşarlı Kabak Graten Tarifi

 

Kaşarlı Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kabak
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Kaşarlı Kabak Graten Tarifi Yapılışı

  • Kabaklarımızı yıkayalım ve dilim kalınlığı 0.5 cm olacak şekilde halka halka doğrayalım.
  • Borcam içine biraz zeytinyağı döküp, üzerine kat kat kabakları dizelim, her sıraya çok az fırça ile zeytinyağı sürelim. Kabaklarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına, kabakları pişmesi için koyalım.
  • 25 dakika kadar fırında pişerken bir yandan beşamel sosunu hazırlarız.
  • Beşamel sos hazırlamak için, bir tava içinde iki kaşık tereyağını eritelim, sonra eriyen tereyağı içine iki kaşık dolusu un koyalım, biraz çevrildikten sonra azar azar iki su bardağı süt ekleyelim.
  • Kaynamaya çıkana kadar sürekli karıştıralım. Kıvam aldığında sosumuza tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım ve 2-3 dakika daha pişirerek altını kapatalım.
  • Bu arada fırında pişmekte olan kabaklarımızı fırından çıkaralım.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu gezdirelim. Doğradığımız dereotunu her yerine eşit gelecek şekilde serpelim. Fırında on beş dakika kadar daha pişirelim.
  • En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak, kaşarlar kızarana kadar yaklaşık 15 dakika daha kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder