19 Şubat 2021 Cuma

Kandil Simitleri (Ustasından Alınan Tarif İle) Tarifi

 

Kandil Simitleri (Ustasından Alınan Tarif İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 500 gram un

Üzeri için

  • Kavrulmuş susam
  • Çörek otu
  • 1 yumurta

    Kandil Simitleri (Ustasından Alınan Tarif İle) Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • Un kontrollü olarak eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
  • Hamur ikiye bölünür rulo şeklinde sarılır birer parmak olacak şekilde kesilir.
  • Kesilen parçalar rulo haline getirilir ve yuvarlak yapılır.
  • Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır.
  • Çörek otlu için; üzeri çatalla çizilir yumurta sarısı sürülür ve çörek otu eklenir.
  • Susamlı için; yumurta beyazına batırılır ve susama bulanır.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder