Fıstıkpare Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1, 5-2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı antep fıstığı tozu
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Antep fıstığı
Fıstıkpare Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbetimizi hazırlayıp ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra içine birkaç damla limon suyu ekleyelim altını kısıp 10 dk kaynatıp altını kapatalım ve ılımaya bırakalım.
- Sonrasında oda sıcaklığında olan tereyağımızı bir kaba alalım.
- Üzerine irmik, un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyelim.
- Malzemeleri birbiriyle iyice karıştıralım.
- Üzerine önce irmiği ve kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuralım.
- Ardından 1 bardak unu koyduktan sonra kalanı yavaş yavaş ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Hafif yağlanmış olan tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk kontrol ederek pişirelim. Çünkü çok çabuk pişiyor.
- Fırından çıkarıp ılımaya bırakalım. Yine ılımış olan şerbet ile birleştirelim.
- Yaklaşık 10-15 dk şerbetini çekmesini bekleyelim.
- Üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyelim. Daha sonra servise hazır afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder