19 Şubat 2021 Cuma

Fıstıkpare Tarifi

 

Fıstıkpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1, 5-2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı tozu
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Antep fıstığı

    Fıstıkpare Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetimizi hazırlayıp ocağa alalım.
  • Kaynadıktan sonra içine birkaç damla limon suyu ekleyelim altını kısıp 10 dk kaynatıp altını kapatalım ve ılımaya bırakalım.
  • Sonrasında oda sıcaklığında olan tereyağımızı bir kaba alalım.
  • Üzerine irmik, un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyelim.
  • Malzemeleri birbiriyle iyice karıştıralım.
  • Üzerine önce irmiği ve kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuralım.
  • Ardından 1 bardak unu koyduktan sonra kalanı yavaş yavaş ekleyelim.
  • Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Hafif yağlanmış olan tepsiye dizelim.
  • 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk kontrol ederek pişirelim. Çünkü çok çabuk pişiyor.
  • Fırından çıkarıp ılımaya bırakalım. Yine ılımış olan şerbet ile birleştirelim.
  • Yaklaşık 10-15 dk şerbetini çekmesini bekleyelim.
  • Üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyelim. Daha sonra servise hazır afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder