20 Şubat 2021 Cumartesi

Kapsa Pilavı Tarifi

 

Kapsa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet siyah limon
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet kakule
  • 2 adet karanfil
  • 1 tutam top karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı ince acıbiber
  • 2 lt su
  • 1 bütün tavuk
  • 1 kase çiğ kaju
  • 1 avuç kuru üzüm
  • Limon

    Kapsa Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pirinçlerimize 1 yemek kaşığı tuz ekleyip ılık suda bekletmeye alıyoruz
  • Daha sonra tenceremize zeytinyağ ekleyip irice doğradığımız soğanlarımız ekleyip kavurmaya başlıyoruz
  • Ardından baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz sarımsağı ekleyip bir tur kavurduktan sonra
  • 2 lt su ekleyelim kaynamaya başlayınca pulbiber ve karabiber be ortadan ikiye böldüğümüz tavuğumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan tavuğumuzu tepsiye alıp fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Suyunu süzüp yıkadığımız pirinçleri suyumuzun içine alalım tuz ve acı biber ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağın içine kajuları ekleyip kavuralım.
  • Pişen pilavımızı servis tabağına alalım.
  • Üzerine fırından çıkan tavuklarımızı kajularımızı kuru üzümlerimizi ekleyelim ve limon dilimleriyle süsleyelim.
    Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder