Kapsa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı basmati pirinç
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 büyük soğan
- 2 adet siyah limon
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet kakule
- 2 adet karanfil
- 1 tutam top karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı ince acıbiber
- 2 lt su
- 1 bütün tavuk
- 1 kase çiğ kaju
- 1 avuç kuru üzüm
- Limon
Kapsa Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pirinçlerimize 1 yemek kaşığı tuz ekleyip ılık suda bekletmeye alıyoruz
- Daha sonra tenceremize zeytinyağ ekleyip irice doğradığımız soğanlarımız ekleyip kavurmaya başlıyoruz
- Ardından baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz sarımsağı ekleyip bir tur kavurduktan sonra
- 2 lt su ekleyelim kaynamaya başlayınca pulbiber ve karabiber be ortadan ikiye böldüğümüz tavuğumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan tavuğumuzu tepsiye alıp fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Suyunu süzüp yıkadığımız pirinçleri suyumuzun içine alalım tuz ve acı biber ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- 1 tatlı kaşığı tereyağın içine kajuları ekleyip kavuralım.
- Pişen pilavımızı servis tabağına alalım.
- Üzerine fırından çıkan tavuklarımızı kajularımızı kuru üzümlerimizi ekleyelim ve limon dilimleriyle süsleyelim.
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder