20 Şubat 2021 Cumartesi

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi

 

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet büyük patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kıyma harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • Maydonoz
  • Karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon, pulbiber
  • Tuz (yeterli miktarda)

Sosu için :

  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz (yeterli miktarda)

Üzerine :

  • 3 adet domates
  • 5 adet yeşil biber

    Fırında Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyarak yuvarlak yada uzun uzun eşit büyüklükte doğrayıp acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletilir.
  • Süzerek kurulayıp kızartılır.
  • Fazla yağını almak için havlu peçete olan servis tabağına alınır.
  • Kıyma harcı için tavaya sıvı yağ ilave edilir.
  • Kıymayı ekleyip topak topak olmaması için sürekli karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Üzerine salça biraz kavurduktan sonra doğradığımız domates yeteri kadar tuz ve baharatları ilave edip 4-5 dakika daha kavurup en son doğranmış maydanozu ekleyip karıştırarak ocaktan alınır.
  • Kızarttığımız patlıcanların yarısı fırın tepsisine yayılır.
  • Üzerine kıymalı harcın yarısı tekrar patlıcan tekrar kıyma harcı yayılır.
  • Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdirilir.
  • Biber ve domatesle süsleyerek pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirilir.Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder