Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr ayıklanmış karides
- 4 su bardağı su
- 1 limon
- 125 gr tereyağı
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı mayonez
- Birkaç damla
Tabasco sosu:
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
Süsleme için:
- 1 yeşil elma
- 6 dilim tost ekmeği
- Birkaç nane yaprağı
Karidesli Dip Sos Nasıl Yapılır?
- Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
- Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
- Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın.
- Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
- Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
- Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder