Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 200 gr ekmek içi
- 3 yumurta
- 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 4 çorba kaşığı file antep fıstığı
Şerbet için:
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
- Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
- Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın.
- Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder