18 Şubat 2021 Perşembe

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartma için

  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı ya da sade yoğurt

    Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
  • Başka bir kapta yumurta, süt çırpalım. Üzerine un ve tuzu ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım. Karnabaharlarınızı orta ateşte kızartmanız yeterli olacaktır.
  • Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
  • Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder