Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 400 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük havuç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
Üzeri için:
- Biberli yağ
- Nane
Karnabahar Mantısı Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
- Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dk kadar üstü kapalı pişirilir.
- Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur.
- Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
- Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder