12 Şubat 2021 Cuma

Karnabahar Mantısı Tarifi

 

Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak

Üzeri için:

  • Biberli yağ
  • Nane

Karnabahar Mantısı Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
  • Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dk kadar üstü kapalı pişirilir.
  • Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  • Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  • Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder