Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
💐Beğendi için:
- 10 adet közlenmiş patlıcan (2 adet konserve patlıcan da olur)
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- Tuz
- 150 gr Rendelenmiş kaşar peyniri
💐Sosu için:
- 1 kg sotelik et
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet büyük domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Tuz
Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlıyoruz. Bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı alınır ve eritilir.
- 1 kg yıkanmış sotelik et tencereye eklenir ve rengi dönene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Et suyunu salacak.
- Et biraz suyunu çekince yemeklik doğranan soğan, küp küp doğranan domates, küçük küçük doğranan biber ve tuzu eklenir.
- Güzelce harmanlanır ve tencerenin kapağı kapatılır, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Beğendi için patlıcanlar közlenir ve soyulur.
- Tencereye tereyağı alınır ve eritilir. Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt eklenir ve sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir.
- Soyulan patlıcanlar ve tuz sosun içerisine eklenir. 5-10 dakika daha ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirilir, ocak kapatılır.
- 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri beğendinin içerisine eklenir ve kaşarlar eriyene kadar karıştırılır.
- Eğer beğendi size koyu gelirse kısık ateşte süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder