12 Şubat 2021 Cuma

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

💐Beğendi için:

  • 10 adet közlenmiş patlıcan (2 adet konserve patlıcan da olur)
  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz
  • 150 gr Rendelenmiş kaşar peyniri

💐Sosu için:

  • 1 kg sotelik et
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlıyoruz. Bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı alınır ve eritilir.
  • 1 kg yıkanmış sotelik et tencereye eklenir ve rengi dönene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.  Et suyunu salacak.
  • Et biraz suyunu çekince yemeklik doğranan soğan, küp küp doğranan domates, küçük küçük doğranan biber ve tuzu eklenir.
  • Güzelce harmanlanır ve tencerenin kapağı kapatılır, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Beğendi için patlıcanlar közlenir ve soyulur.
  • Tencereye tereyağı alınır ve eritilir. Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt eklenir ve sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir.
  • Soyulan patlıcanlar ve tuz sosun içerisine eklenir. 5-10 dakika daha ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirilir, ocak kapatılır.
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri beğendinin içerisine eklenir ve kaşarlar eriyene kadar karıştırılır.
  • Eğer beğendi size koyu gelirse kısık ateşte süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder