Karsambaç Tarifi İçin Malzemeler
Pekmezli karsambaç için:
- 1 kase temiz kar
- 2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi
Ballı karsambaç için:
- 1 kase temiz kar
- 1 yemek kaşığı gül şurubu
- 20 ml. bal
- Su
Karsambaç Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karsambaç yapımında mutlaka temiz kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz parçalarına yer verilmelidir.
- Pekmezli karsambaç için; Bir kase karın üzerinde pekmezi gezdirin. Kaşıkla hafifçe karıştırarak pekmezin yayılmasını sağlayın.
- Dilerseniz, lezzetini arttırmak için üzerime krem şanti veya dondurma ekleyebilirsiniz.
- Ballı karsambaç için; Bir kaseye temiz karı alın ve kaşıkla karıştırın.
- Bal ve suyu başka bir kasede karıştırarak şurup haline getirin.
- Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve özdeşleşmesi için kaşıkla karıştırın.
- Aromatik bir tat vermek için, gül şurubunu balın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder