18 Şubat 2021 Perşembe

Karsambaç Tarifi

 

Karsambaç Tarifi İçin Malzemeler

Pekmezli karsambaç için:

  • 1 kase temiz kar
  • 2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi

Ballı karsambaç için:

  • 1 kase temiz kar
  • 1 yemek kaşığı gül şurubu
  • 20 ml. bal
  • Su

Karsambaç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karsambaç yapımında mutlaka temiz kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz parçalarına yer verilmelidir.
  • Pekmezli karsambaç için; Bir kase karın üzerinde pekmezi gezdirin. Kaşıkla hafifçe karıştırarak pekmezin yayılmasını sağlayın.
  • Dilerseniz, lezzetini arttırmak için üzerime krem şanti veya dondurma ekleyebilirsiniz.
  • Ballı karsambaç için; Bir kaseye temiz karı alın ve kaşıkla karıştırın.
  • Bal ve suyu başka bir kasede karıştırarak şurup haline getirin.
  • Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve özdeşleşmesi için kaşıkla karıştırın.
  • Aromatik bir tat vermek için, gül şurubunu balın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder