Gülüt Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı mısır unu
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı beyaz un
- 1.5 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı sıvı yağ
Gülüt Kek Nasıl Yapılır?
- Tarifte kullanılacak tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
- Kek harcını hazırladıktan sonra kullanacağınız kalıbı yağlayın.
- Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydırın.
- Harcın üzerine isteğe göre mavi haşhaş, fındık, ufalanmış ceviz veya susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
- Pişen keki fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder