4 Şubat 2021 Perşembe

Kat Kat Tat Kek Tarifi

 

Kat Kat Tat Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Muhallebisi;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

    Kat Kat Tat Kek Tarifi Yapılışı

  • Kek hamuru çırpılır ve yağlı kağıt serili tepsiye genişçe yayılır.
  • 150 derecede 30-40 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  • İnce bir kek olacak ona göre bir tepsi kullanın.
  • Muhallebisi için tereyağı hariç bütün malzemeler bir tencereye konur ve pişirilir.
  • Altı kapanır kapanmaz tereyağ eklenir ve soğutulur.
  • Soğuyunca içine 1 paket toz krem şanti eklenerek çırpılır.
  • Pişen kek ılınınca bardakla kesilir ve süte batırılarak ıslatılır.
  • Daha sonra aralarına hazırlanan kremadan sürülerek kat kat tamamlanır.
  • Buzdolabında dinlendirilip servis edilir.
  • Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder