Kat Kat Tat Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Muhallebisi;
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 5 dolu yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kat Kat Tat Kek Tarifi Yapılışı
- Kek hamuru çırpılır ve yağlı kağıt serili tepsiye genişçe yayılır.
- 150 derecede 30-40 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- İnce bir kek olacak ona göre bir tepsi kullanın.
- Muhallebisi için tereyağı hariç bütün malzemeler bir tencereye konur ve pişirilir.
- Altı kapanır kapanmaz tereyağ eklenir ve soğutulur.
- Soğuyunca içine 1 paket toz krem şanti eklenerek çırpılır.
- Pişen kek ılınınca bardakla kesilir ve süte batırılarak ıslatılır.
- Daha sonra aralarına hazırlanan kremadan sürülerek kat kat tamamlanır.
- Buzdolabında dinlendirilip servis edilir.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder