Kavala Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yada 250 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı çiğ badem
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin una ve yumurtaya göre daha az ya da daha çok olabilir)
Kavala Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Badem iri kalacak şekilde robottan geçirilir.
- 1 su bardağı un ile tavada 5 dakika kavrulur. Soğuması için bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemeler karıştırılır.
- Soğuyan un ve badem de eklenir.
- Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur çok ince olmayacak şekilde açılır.
- Sonra merdane ile 2 cm kalınlığında hafif inceltelim.
- Varsa ay şeklinde kalıp ile şekil verelim. Eğer yoksa su bardağı ile şekil verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuyunca bolca pudra şekerine bulayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder