17 Şubat 2021 Çarşamba

Kavala Kurabiye Tarifi

 

Kavala Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yada 250 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı çiğ badem
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin una ve yumurtaya göre daha az ya da daha çok olabilir)

    Kavala Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Badem iri kalacak şekilde robottan geçirilir.
  • 1 su bardağı un ile tavada 5 dakika kavrulur. Soğuması için bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Soğuyan un ve badem de eklenir.
  • Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur çok ince olmayacak şekilde açılır.
  • Sonra merdane ile 2 cm kalınlığında hafif inceltelim.
  • Varsa ay şeklinde kalıp ile şekil verelim. Eğer yoksa su bardağı ile şekil verebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Soğuyunca bolca pudra şekerine bulayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder