17 Şubat 2021 Çarşamba

Tavuklu Parmak Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber

Tavuk sote için;

  • 2 adet iri tavuk göğsü(ya da kalça, but)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça(domates/biber)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı kışlık domates sos(ya da bir domates rendesi)
  • Tuz, karabiber, kekik

Sosu için;

  • 1 tatlı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

    Tavuklu Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bütün sebzeleri parmak kalınlığında uzunlamasına olacak şekilde doğrayıp kızartıyoruz. (patlıcanları önceden tuzlu suda biraz bekletelim.)
  • Kızarttığımız sebzeleri havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzmesi için biraz beklettikten sonra fırın tepsisinin kenarlarına sıralı da da karışık olarak dizelim.
  • Tavuk sote için tavukları küp küp doğrayalım.
  • Tencereye yağlarla birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlayalım.
  • Ardından tavukları da ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Tavuklar suyunu salıp çekmeye başladığında doğradığımız biberleri, rende sarımsağı da ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyelim.
  • Son olarak domates sosu ve baharatları da ekledikten sonra biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatalım.
  • Hazır olan soteyi tepsinin ortasına döküp düzeltelim.
  • Sosu için sıcak suyla salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder