20 Şubat 2021 Cumartesi

Kıbrıs Zeytinlisi Tarifi

 

Kıbrıs Zeytinlisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı dilimlenmiş çekirdeksiz zeytin
  • 250 gram hellim peyniri
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 3,5-4 su bardağı un ( kontrollü ekleyin lütfen yumuşak bir hamur olmalı)

    Kıbrıs Zeytinlisi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabına ılık süt ve mayayı alalım karıştıralım.
  • Üzerine tuz, zeytinyağı ve unu yavaş yavaş ilave edip kıvamlı güzel bir hamur yapalım.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanırken soğanları ince ince doğrayıp iki yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamura dilimlenmiş zeytin, küçük küpler halinde doğranmış hellim peyniri ve kuru naneyi ekleyip tekrar yoğuralım.
  • Yağlanmış borcama veya fırın kabına yerleştirelim.
  • 15 dakika tepside mayalandırıp 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.Kıbrısın güzel lezzetlerinden zeytinli hellim peynirli şahane bir lezzet 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder