Kıbrıs Zeytinlisi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı dilimlenmiş çekirdeksiz zeytin
- 250 gram hellim peyniri
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 tane kuru soğan
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 3,5-4 su bardağı un ( kontrollü ekleyin lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
Kıbrıs Zeytinlisi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabına ılık süt ve mayayı alalım karıştıralım.
- Üzerine tuz, zeytinyağı ve unu yavaş yavaş ilave edip kıvamlı güzel bir hamur yapalım.
- 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken soğanları ince ince doğrayıp iki yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamura dilimlenmiş zeytin, küçük küpler halinde doğranmış hellim peyniri ve kuru naneyi ekleyip tekrar yoğuralım.
- Yağlanmış borcama veya fırın kabına yerleştirelim.
- 15 dakika tepside mayalandırıp 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.Kıbrısın güzel lezzetlerinden zeytinli hellim peynirli şahane bir lezzet 👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder