16 Şubat 2021 Salı

Kebapçıya Gitmeden Yapabileceğiniz Aşırı Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi

 

Kebapçıya Gitmeden Yapabileceğiniz Aşırı Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi  İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan (robotlanmış)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 750gr yufka

Yufkanın içine sürmek için sos;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine sos için :

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kebapçıya Gitmeden Yapabileceğiniz Aşırı Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı 

  • Kıymayı derin bir kaba alalım. İçerisine rondolanmış soğanı ilave edelim.
  • Yumurtayı, galeta ununu, karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber ve tuzu ilave edelim.  İyice yoğuralım.
  • Yufkanın üzerine sürmek için (domates salçası, sıvı yağ ve su ile bir karışım hazırlayalım).
  • Yufkayı tezgaha açalım.
  • İçerine salçalı sostan sürelim.
  • Her tarafından katlayarak dikdörtgen bir yufka elde edelim.
  • Katladığımız yerlere de sos sürelim.
  • Kenarına rulo şeklinde kıymayı koyalım.
  • Yufkayı kıymalı rulo içinde kalacak şekilde yuvarlayalım.
  • 2 parmak eninde kesip yağlanmış fırın tepsisine dik şekilde dizelim.
  • Yufkamız bitene kadar devam edelim.
  • Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp 180derecede kızarana kadar pişirelim.
  • Servis tabağına ortasına bulgur pilavı koyup etrafına beyitleri dizelim.
  • Üzerine domates sos ve kızdırdığımız tereyağını gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder