Ekmek Arası Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 8-9 bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Üzerine sürmek için
- Süt
Köfte İçin
- (Ev Yapımı Köfte)
Ekmek Arası Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle su maya tuz ve şeker karıştıralım.
- Daha sonra sirke ve yoğurdu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek hafif ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu 8 eşit parçaya bölüp küçük ekmek şekilleri vererek 20 dakikada tepsi mayası yapalım.
- Tepsi mayası olan hamurların üzerine süt sürüp bıçakla çizik atalım.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kontrollü şekilde pişirelim.
- Fırından çıkan ekmeklerimiz köfte için hazırlar.
- Yanında fırın patates ile servis ettim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder