16 Şubat 2021 Salı

Ekmek Arası Köfte Tarifi

 

Ekmek Arası Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 8-9 bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Üzerine sürmek için

  • Süt

Köfte İçin

  • (Ev Yapımı Köfte)

    Ekmek Arası Köfte Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle su maya tuz ve şeker karıştıralım.
  • Daha sonra sirke ve yoğurdu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek hafif ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzu 8 eşit parçaya bölüp küçük ekmek şekilleri vererek 20 dakikada tepsi mayası yapalım.
  • Tepsi mayası olan hamurların üzerine süt sürüp bıçakla çizik atalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kontrollü şekilde pişirelim.
  • Fırından çıkan ekmeklerimiz köfte için hazırlar. 
  • Yanında fırın patates ile servis ettim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder