Keçiboynuzu Unlu Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı glutensiz un
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı keçiboynuzu unu
- 3.5 - 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 20 gr tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı bardak üzüm pekmezi
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
- Kavrulmuş susam
Keçiboynuzu Unlu Simit Nasıl Yapılır?
- Glutensiz unumuzu, tam buğday unu ve öğütülmüş keçiboynuzu unumuzu mayonez tenceremize alıp tuzumuzu serpiştirip karıştıralım.
- Daha sonra ortasını tıpkı bir havuz gibi açalım. Ilık suyumuzun içerisine mayamızı ve şekerimizi ilave edip karıştıralım.
- Onu bir kenarda 5-6 dakika kadar bıraktıktan sonra havuz gibi açtığımız un karışımımıza döküp yoğurmaya yada hamur yoğurma makinanız varsa onu kullanarak bu işlemi gerçekleştirin.
- Yoğurulan hamurumuzun üzerini nemli bir bezle kapatarak 40 dakika boyunca bekletelim.
- Ayrı bir kapta pekmez, su ve unumuzu karıştıralım.
- Mayalanmış hamurumuzdan eşit boylarda bezeler yapalım.
- Daha sonra her bir parçayı yuvarladıktan sonra tezgahımızda uzun şeritler halinde açalım.
- Her bir hamurumuzu birbirine sarmal olacak şekilde dolayıp, iki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
- Hazırlamış olduğumuz simitlerimizi ilk önce pekmeze daha sonra susamlarımıza batırdıktan sonra fırın tepsimize dizelim. Fırınımızda pişmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder