19 Şubat 2021 Cuma

Keçiboynuzu Unlu Simit Tarifi

 

Keçiboynuzu Unlu Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı glutensiz un
  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı keçiboynuzu unu
  • 3.5 - 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 20 gr tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı bardak üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Kavrulmuş susam

Keçiboynuzu Unlu Simit Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz unumuzu, tam buğday unu ve öğütülmüş keçiboynuzu unumuzu mayonez tenceremize alıp tuzumuzu serpiştirip karıştıralım.
  • Daha sonra ortasını tıpkı bir havuz gibi açalım. Ilık suyumuzun içerisine mayamızı ve şekerimizi ilave edip karıştıralım.
  • Onu bir kenarda 5-6 dakika kadar bıraktıktan sonra havuz gibi açtığımız un karışımımıza döküp yoğurmaya yada hamur yoğurma makinanız varsa onu kullanarak bu işlemi gerçekleştirin.
  • Yoğurulan hamurumuzun üzerini nemli bir bezle kapatarak 40 dakika boyunca bekletelim.
  • Ayrı bir kapta pekmez, su ve unumuzu karıştıralım.
  • Mayalanmış hamurumuzdan eşit boylarda bezeler yapalım.
  • Daha sonra her bir parçayı yuvarladıktan sonra tezgahımızda uzun şeritler halinde açalım.
  • Her bir hamurumuzu birbirine sarmal olacak şekilde dolayıp, iki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
  • Hazırlamış olduğumuz simitlerimizi ilk önce pekmeze daha sonra susamlarımıza batırdıktan sonra fırın tepsimize dizelim. Fırınımızda pişmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder