Mantar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1/3 paket mantar (6-7 adet)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 1 çay bardağına yakın ince yulaf ezmesi
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Maydanoz
- 4 adet domates (300 ml lik konserve kavanoz)
- Tuz
- Maydanoz
- Peynir (parmesan, kaşar, telli peynir vb)
Mantar Köftesi Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Kuru soğan ve sarımsak ince doğranır. Tavada zeytinyağı ile sotelenir.
- Küçük doğranmış mantarlar eklenerek 7-8 dk daha sotelenir.
- Ayrı bir kapta yumurta, mısır unu, yulaf, tuz, kekik, maydanoz, karabiber ile ılınan mantarlar bir araya getirilir ve yoğurulur.
- Küçük küçük şekillendirilir. Sıvıyağda önlü arkalı kızartılır. Ayrı bir tavaya domates sosu koyulur ve ısıtılır. (ben yazdan yaptığım domates sosunu blenderdan geçirerek kullandım).
- Kızartılan köfteler domates sosuna alınır ve özdeşleşene kadar 5-6 dk pişirilir. Servis tabağına alınan köftelerin üzerine maydanoz ve peynir serpilir. Afiyetle ❤️
- 🧐 Mantar miktarını arttırırken diğer malzemeleri de arttırmak gerekir. Köfte harcı mantığı ile aynı düşünmek kıvam ayarlamak gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder