Keşkül Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz badem (bütünse kendiniz de robotta çekebilirsiniz)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı su
Üzerini süslemek için:
- Zevkinize göre; file badem, fıstık, hindistan cevizi, tarçın vb.
Keşkül Tarifi Yapılışı
- Sütü, toz bademi, hindistan cevizi, toz şekeri, yumurtayı ve vanilya şekeri bir tencereye alın.
- Yumurta iyice dağılana kadar el çırpıcıyla güzelce karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve orta hararetli ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırın. (yaklaşık 10 dakikada kaynamaya başlayacaktır. ).
- Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.
- Kaynayan süte bu karışımı katın ve 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Hafif koyu bir kıvam alacaktır.
- Keşkülü kaselere boşaltın.
- Hafif sıcağı geçince üzerlerini badem, fıstık vb. İle süsleyin.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun 😊.
Not: keşkülün üzerini süslemek için kullanacağınız file bademi önceden ısıttığınız tavada 2-3 dakika çevirirseniz tatlınız çok daha lezzetli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder