17 Şubat 2021 Çarşamba

Keşkül Tarifi

 

Keşkül Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz badem (bütünse kendiniz de robotta çekebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı su

Üzerini süslemek için:

  • Zevkinize göre; file badem, fıstık, hindistan cevizi, tarçın vb.

    Keşkül Tarifi Yapılışı

  • Sütü, toz bademi, hindistan cevizi, toz şekeri, yumurtayı ve vanilya şekeri bir tencereye alın.
  • Yumurta iyice dağılana kadar el çırpıcıyla güzelce karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta hararetli ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırın. (yaklaşık 10 dakikada kaynamaya başlayacaktır. ).
  • Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.
  • Kaynayan süte bu karışımı katın ve 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Hafif koyu bir kıvam alacaktır.
  • Keşkülü kaselere boşaltın.
  • Hafif sıcağı geçince üzerlerini badem, fıstık vb. İle süsleyin.
  • Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın.
  • Afiyet olsun 😊.

    Not: keşkülün üzerini süslemek için kullanacağınız file bademi önceden ısıttığınız tavada 2-3 dakika çevirirseniz tatlınız çok daha lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder